КЛУБ НА БЪЛГАРСКИЯ КУЛТУРЕН И НАУЧЕН ЕЛИТ


В утрото на Празника на знанието, представители на българската интелигенция, обявиха създаването на "Клуб на българския културен и научен елит".

Структурно започва да функционира на 24-ти май, 2011 г., към СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАУЧНА И КУЛТУРНА ОБЩНОСТ, а чрез инициативи и събития, организационно работи от 2004 година.

В "Клуба на българския културен и научен елит" има три вида членство - Пълноправни членове могат да стават със специални препоръки само обществено признати лидери в науката и културата, те ще притежават Златни карти, изработени в Монетния двор на България. Асоциирани членове ще бъдат културни и научни институции със значим принос към националния авторитет, които са предизвиквали аплодисменти за България в международната научна и културна общност.

За Почетни членове първо са включени 100 български учени и творци, които притежават Златни отличия за приноса си към науката и културата - сред тях са Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф.Елена Кутева, проф.Андрей Пантев, проф. Крум Дамянов,скулптур, проф. Богдана Зидарова, първата жена откривател в българската наука, проф.Милена Моллова, преподавател по пиано,  проф.Виолета Никова от Института по генетика, проф.Йовка Драгиева от Националния център по нанотехнологии, проф.Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт, ст.н.с.д-р Таня Иванова, ръководител на международен научен екип, подготвящ полет до Марс, доц.д-р Леандър Литов, физик в международния екип на научния експеримент  за "големия взрив" в ЦЕРН - Женева, Бина Харалампиева, режисьор, Иво Хаджимишев, фотограф, доц. Светослав Кокалов, ректор на Националната художествена академия….

Лидерите в науката и културата, които имат най-ярки постижения през годината  получават статут на Официален представител на "Клуба на българския културен и научен елит" и ще имат правото да изразяват навсякъде своето становище по важни въпроси от името на Клуба.

"Клуба на българския културен и научен елит" ще има свой вестник и всяко тримесечие  ще обобщава предложенията на най-авторитетните личности сред интелигенцията ни относно възможностите за по-динамично и прогресивно развитие на страната и ще ги изпраща във вид на Становище до Президента, до Председателя на Парламента и до Премиера.


КЛУБ НА БЪЛГАРСКИЯ
КУЛТУРЕН И НАУЧЕН ЕЛИТНАЧАЛО       

СТАТИИ       

СРЕЩИ       

КОНТАКТИ      
НАЧАЛО     |     СТАТИИ     |     СРЕЩИ     |     КОНТАКТИ 
ЛИЧНОСТИ
ГАЛЕРИЯ
Science and Culture

Годината на ПИСМЕНОСТТА беше официално открита с Поздравителен концерт за българските научни и културни постижения . Поздравителния концерт "ЗЛАТНА КНИГА" се проведе в  Националния дворец на културата.                                         По повод  Годината на ПИСМЕНОСТТА  "Съвета на Европейската научна и културна общност" и "Клуба на българския културен и научен елит"   представи сувенирната златна монета "ПИСМЕНОСТ" .Изработена е в Монетния двор на България  по случай трите юбилейни годишнини
Вестник Златна Книга - ВЕСТНИК ЗА БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ
Празничен концерт  на Клуба на българския културен и научен елит и на Съвета на европейската научна и културна общност
ОБУЧЕНИЕ
ТЕАТЪР
Театър ГАЛАКТИКА НА ПОКОЛЕНИЯТА  1-ви ноември, от 16 часа, в Театър "Сълза и смях". Участват Антон РАДИЧЕВ, Петър КАЛЧЕВ, Славчо ПЕЕВ.1-ви ноември, от 16 часа, в Театър "Сълза и смях".
.

Официалната среща е на 2-ри юни, от 13 до 13.45 часа, на Сцената на Пролетния базар на книгата.
"Жив брой" на Медията MRTV -  Съвета на Европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит правят Официална среща, на която представят новата дигитална Медия MRTV - с web Радио, Телевизия и Списание.   Официалната среща - "Жив брой" на Медията MRTV e на 24-ти януари, от 16 часа, в Съюза на българските журналисти.

ШКОЛА по ДИГИТАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ, ФИЛМОВА И ТЕЛЕВИЗИОННА РЕЖИСУРА


Европейски ден на писмеността   На 24-ти май Клуба на българския културен и научен елит и Културният център "Ботев институт", обединяващи  лидерите на научната и културната интелигенция, изпращат до  председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до комисаря за наука, култура и образование Мария Габриел  предложение  - Европейската комисия да одобри официален европейски Ден на писмеността
ГИМНАЗИЯ ЗА ДИГИТАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ, КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ - СЪВЕТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАУЧНА И КУЛТУРНА ОБЩНОСТ КЛУБ НА БЪЛГАРСКИЯ КУЛТУРЕН И НАУЧЕН ЕЛИТ  ОТКРИВАТ В ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ШКОЛА по ДИГИТАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ, ФИЛМОВА И ТЕЛЕВИЗИОННА РЕЖИСУРА
ОБМЯНА НА ОПИТ С ШВЕДСКОТО УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ     Със съдействието на посолството на България в Швеция и лично на госпожа Антоанета Григорова - Първи секретар, ръководещ  политическа служба в посолството, делегацията посети държавното училище "Улриксдал". Директорката на училището София Нибом направи интересна и полезна презентация на учебната дейност и  материалната база на училището, на обучението в различните дисциплини и на индивидуалните занимания с учениците.
МЕЖДУНАРОДНО КУЛТУРНО СЪТРУДНИЧЕСТВО. На Официални церемонии се връчи Отличието ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА.